top of page

Extraescolars

AdobeStock_126434354.jpeg

Teatre i expressió corporal

Buscarem entendre i utilitzar el llenguatge teatral i els seus codis. És una activitat que pretén desenvolupar les relacions interpersonals, la comunicació, el diàleg, la creativitat, la imaginació i l'observació a partir del joc teatral i de les activitats grupals.

OBJECTIUS

 

•  Aprendre i fer servir el llenguatge teatral.

•  Treballar la improvisació com a creació.

•  Millorar l'expressió oral i corporal.

• Treball de taller de configuració de maquillatge, decoració d'escenaris i vestuari.

ORGANITZACIÓ I METODOLOGIA DE TREBALL:

 

Les sessions començaran amb exercicis d'escalfament per ajudar a fomentar la relaxació i la desinhibició del participant. Durant cadascuna de les sessions, i a part de les matèries específiques que es volen treballar, es dedicarà un temps als exercicis d'improvisació i imaginació.

 

Si es desitja, es prepararà una representació de cara a la festa de final de curs. El vestuari, el maquillatge i els decorats estaran elaborats pels mateixos nens i nenes.

Contacontes

Aquesta activitat està pensada per nens i nenes de cicle infantil. Aquí entraran en un món màgic de fantasia on descobriran que els contes poden ser explicant de moltes maneres diferents, des d'un personatge divertit que els hi explica, fins a unes titelles que el representen, passant per unes diapositives on el conte hi està dibuixat.

Cada dia, després del conte, hi haurà una activitat o un taller, de manera que els infants podran construir el protagonista, utilizar les titelles, inventar contes, fer ombres xineses, etc. En fi, un ampli ventall de diversitat i coneixement.

Taller de Manualitats

En aquests tallers posarem a prova l'enginy, destresa i creativitat de cada infant utilitzant tota mena de materials perquè construeixin i dissenyin tot el que puguin imaginar.

INFORMACIÓ
La programació de cada activitat / taller sempre s'adapta a les edats i a la tipologia de grup. 

Maquillatge o Pinta cares

Aquesta activitat no tractarem el maquillatge tal com el coneixem, sinó que els ajudarem a potenciar la seva imaginació. Els ensenyarem a realitzar maquillatges de fantasia de forma molt senzilla i divertida. Tan important com maquillar i potenciar la fantasia i la imaginació dels nens. 

Maquillar la cara dels nens és una activitat que permet que es diverteixin, que expressin la seva creativitat i imaginació a més de passar una estona entretinguda. Maquillatges de fantasia, animals, princeses i superherois i un llarg etcètera. El límit està en la imaginació de cadascú.

 

AdobeStock_222835900.jpeg

Curtmetratge

El curtmetratge és una activitat molt completa ja que es treballa el fet d'actuar, el de crear un guió, el de dirigir i el d'editar.  En aquesta activitat donem l'oportunitat a cada participant de poder descobrir entre totes les funcions que hi ha per fer, la que més els motiva o la que més bé se'ls dona, ampliant els seus coneixements o encaminar-se cap a uns estudis motivadors.   Cursos: 5è i 6è.

OBJECTIUS PEDAGÒGICS

- Aprendre a treballar en grup.

- Aprendre a ser autocrítics.

- Potenciar la imaginació.

OBJECTIUS ESPECÍFICS

- Aprendre a dirigir.

- Aprendre a actuar davant d'una càmera.

- Ser autors d'un guió

Ballem

És una activitat pensada perquè els participants puguin descobrir, aprendre i gaudir de diferents estils de ball.

 

El ball és una forma divertida de fer esport i treballar la psicomotricitat. Amb el ball fem un treball individual posant-nos en forma, aconseguim ser hàbils, ser rítmics… i també, fem un treball col·lectiu fent coreografies idèntiques o bé coreografies on es necessita una coordinació de grup, ja que cada ballarí fa uns passos diferents. I tant de forma col·lectiva com individual treballem la coordinació, el ritme, la consciència de l’espai i el temps.  

 

OBJECTIU

L'objectiu principal no és aprendre a ballar, sinó el d'aprendre a coordinar moviments fàcils i a seguir el ritme amb diferents estils musicals.  Utilitzar jocs d'expressió corporal per captar l'atenció i potenciar l'agilitat de moviments.  Així com exercitar la memòria associant moviments amb música.

Aquesta és una activitat pensada per a escolars de 1r a 6è.

AdobeStock_337072295.jpeg
AdobeStock_170754378.jpeg

Servei de Lectura 

Quan llegim junts, podem comentar històries, assimilar millor que es llegeix i mostrar a l'infant certs aspectes que hagi pogut passar per alt. Per això, proposem aquest servei per fiançar l'afició dels nens per la lectura. Llegir endinsa als infants a un món de fantasia i els aporta un gran nombre de beneficis.

 

Aquesta és una activitat pensada per a escolars de 1r a 6è.

 

OBJECTIU

  • Augmenta la seva creativitat. Quan els infants llegeixen un conte, s'introdueixen en un món màgic, del qual se senten partícips.

  • Educació en valors. Els contes tenen molts aprenentatges inclosos.

  • Desenvolupament lector. Molts infants s'inicien a la lectura amb contes.

  • Millora ortogràfica. Els contes tenen paraules de fàcil comprensió i, gràcies a la lectura, els infants poden fixar-se com s'escriuen.

  • Augmenta la seva comprensió. A l'hora de llegir, l'infant se submergeix en una història i és necessari que l'entengui i que comprengui el missatge que es vol donar a través del conte.

Servei de Migdiada

Monitor de migdies per dormir als nens.  Per a realitzar i vetllar la migdiada  tots els dies dels infants de P3.

Servei d'acollida matinal

Per tal de facilitar la conciliació de la vida laboral amb els horaris escolars posem a la vostra disposició un servei d’acollida matinal previ a l’inici de les classes durant tots els dies lectius.  

 

Aquest servei està pensat per a les famílies on els pares comencen a treballar molt d’hora al matí i necessiten que els nens i les nenes estiguin atesos mentre no comencen les classes, oferint un espai agradable i lúdic.

 

També està pensat per a les famílies que necessiten utilitzar aquest servei d’una manera esporàdica i puntual.

Servei de ludoteca

La ludoteca està orientada a totes aquelles famílies que per motius diversos no poden recollir puntualment als seus fills i filles a l'escola a la tarda, quan finalitza l'horari escolar.

Es tracta d'un servei lúdic i educatiu on els nens puguin compartir, jugar i relacionar-se d'una manera agradable i relaxada.

El nostre model de ludoteca propicia el joc lliure, espontani i creatiu. Es dirigeix a infants, perquè desenvolupin la seva imaginació, aprenen a compartir i respectar les regles tant del joc com de l'espai per garantir la socialització de l'infant.

bottom of page